آبانبار مسجد جامع؛ کهنترین آبانبار قزوین
کهن ترین آب انبار موجود قزوین در شمال جلو خان مسجد جامع قرار دارد. مخزن آبگیر که گنجایش ۱۸۰۰ متر مکعب آب دارد با شیوه دو تویزه آجری و سه گنبد پوشش یافته و پلکانی جداگانه برای لایروبی دارد .
آبانبار مسجد جامع؛ کهنترین آبانبار قزوین
به گزارش سلام نو به نقل از تریپ یار، آب انبار مسجد جامع قزوین قدیمیترین آب انبار قزوین است که مربوط به دوره صفویه است و در اواخر سدهٔ یازدهم هجری ساخته شده است. این آب انبار در خیابان سپه، قدیمیترین خیابان قزوین، در جلوخان مسجد جامع کبیر سر کوچه واقع شده است و دارای کتیبه ای از سنگ مرمر و به خط نستعلیق است که تاریخ ۱۰۹۳ ه.ق روی آن ذکر شده است.
این اثر در تاریخ ۱۳۷۷/۰۵/۱۱ با شمارهٔ ثبت ۲۰۸۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
کهنترین آب انبار موجود قزوین در شمال جلو خان مسجد جامع قرار دارد که به سال ۱۰۹۳ قمری توسط علی خان نامی یکی از امرای شاه سلیمان صفوی ساخته شده است . یکی از دو گوشوار طرفین سردر آب انبار از بین رفته و از تزیینات متعارف نیز نشانی نیست. مسقف راه شیر به شکل طاق آهنگ با قوس تیزه دار ساخته شده و دو فضا با طاق چهار بخشی در ابتدا و انتهای آن قرار دارد، سقف مشبکی وسطی کار تهویه را انجام میدهد.
مخزن آبگیر که گنجایش ۱۸۰۰ متر مکعب آب دارد با شیوه دو تویزه آجری و سه گنبد پوشش یافته و پلکانی جداگانه برای لایروبی دارد . قطر دیوارهای چهار سوی مخزن به ۲/۴۰ متر می رسد . اتصال به شبکه اگوی شهری، کتیبه مرمرین به خط نستعلیق ممتاز، راه شیر چهل پله ای و کف سازی آجری که نحوه عایق بندی آن بسیار مهم است از ویژگی های این آب انبار محسوب میشود.
Short Link: